Na opravu silnice mezi Nedašovou Lhotou a Červeným Kameněm dá Zlínský kraj přes 30 milionů korun

ZLÍN - Silnice mezi Nedašovou Lhotou a slovenskou obcí Červený Kameň se dočká opravy, Zlínský kraj se na rekonstrukci cesty rozhodl uvolnit částku 30,166 milionu korun. Agentuře Mediafax to oznámila mluvčí Zlínského kraje Gabriela Dvorníková.

„Silnice je již v nevyhovujícím stavu a komplikuje místním obyvatelům, ale i turistům a návštěvníkům obou regionů možnost pohodlné přepravy. Projekt proto řeší její celkovou rekonstrukci, sanaci sesuvů i celkové zvýšení bezpečnosti provozu, čímž se současně výrazně zvýší plynulost a bezpečnost dopravy,“ uvedl statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Libor Lukáš (ODS).

Oprava podle Lukáše umožní zlepšení dopravního spojení v příhraniční oblasti a s tím související zlepšení obchodních, turistických a kulturních kontaktů mezi obyvateli v česko-slovenském pohraničí. Zlepšené technické parametry silnice budou mít rovněž pozitivní vliv na životní prostředí.

Stavební práce by měly být zahájeny v roce 2012, dokončení je plánováno na konec roku 2013. Celkový rozpočet projektu činí téměř 120 milionů korun, přičemž na financování se kromě Zlínského kraje bude podílet i Trenčínský kraj. Oba kraje k tomu vedle vlastních zdrojů použijí i finanční prostředky z Operačního programu Přeshraniční spolupráce SR-ČR 2007-2013 a ze státních rozpočtů obou zemí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x