Počet podnapilých řidičů se na Uherskohradišťsku příliš nezměnil, za týden jich bylo šest

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Uherskohradišťští policisté odhalili v posledním týdnu přibližně stejné množství přestupků v dopravě jako týden předtím. Agentuře Mediafax to v pátek uvedl policejní mluvčí Aleš Mergental.

Mírně ale vzrostl počet řidičů, kteří projeli na červenou nebo nedali přednost. Nepatrně se zúžila skupina nepřipoutaných a telefonujících řidičů.

„Mezi ty, kteří výrazně překročili stanovený rychlostní limit, patří i motorkář, kterému dopravní policisté v neděli naměřili při průjezdu Buchlovskými horami 161 kilometrů za hodinu. Sedmatřicetiletý muž z Vyškovska na silniční suzuki musí počítat s pokutou od pěti do deseti tisíc korun a zákazem řízení od šesti měsíců do jednoho roku,“ podotkl Mergental.

Bojkovičtí policisté zase zadrželi silně podnapilého čtyřiačtyřicetiletého cyklistu. Měl problémy udržet se na kole a nadýchal 2,36 promile alkoholu. Hrozí mu teď pokuta od 25 do 50 tisíc korun.

Ze statistik vyplývá, že za posledních sedm dní objevili policisté v regionu šest podnapilých řidičů, 79 jich překročilo povolenou rychlost, 11 jich jelo na červenou nebo nedalo přednost, 45 šoférů bylo nepřipoutaných, 20 telefonovalo za jízdy a 64 lidí jelo v technicky nevyhovujícím autě.

--> --> --> --> -->