Gambrinus liga, 29. kolo: 1. FC Slovácko – FK Mladá Boleslav 1:2

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Mladé Boleslavi zvítězili v sobotním utkání 29. kola Gambrinus ligy na stadionu Slovácka 2:1. Skóre otevřel v 8. minutě domácí útočník Václav Ondřejka, ve druhém poločase otočil výsledek v rozmezí pěti minut střídající forvard Jakub Řezníček.

Domácí trenér Soukup nechal nečekaně jen na lavičce nejlepšího střelce týmu Švancaru, pro kterého to možná mohl být poslední zápas v dresu Slovácka. Spekuluje se totiž o jeho konci v klubu z Uherského Hradiště. Překvapil také nový mladoboleslavský kouč Minář, jenž před středečním finále Ondrášovka Cupu proti Olomouci nasadil nejsilnější sestavu, ale jeho tým v úvodu zaostával.

Nejprve si Fujerik obhodil gólmana Millera, ale z úhlu do prázdné brány minul a Ondřejka na míč nedosáhl. Tato spálená šance nemusela útočníka Slovácka mrzet, protože o chvíli později Ondřejka po Fujerikově nahrávce otevřel skóre. Pojistku měl na noze Perůtka, jenže jeho slabá střela nemohla Millera ohrozit. Po 20 minutách Ondřejka přešel přes půlku hřiště a levačkou trefil tyčku.

Nevýrazní hosté zahrozili až po půlhodině, kdy bez přípravy napřáhl Chramosta a rozezvučel levou tyčku Filipkovy branky. Vzápětí domácí gólman vyrazil rohový kop Táborského, který mířil mezi tři tyče. Na opačné straně neuspěl v koncovce aktivní Fujerik, který ani ve druhé jasné příležitosti netrefil brankový prostor.

Středočeši vyrovnali po hodině hry. Střídajícímu Řezníčkovi stačilo šest minut na trávníku k tomu, aby dorazil míč do sítě po Mendyho hlavičce, která se odrazila od tyčky. Stejný hráč o pět minut později výsledek otočil a díky němu se mohl celek Mladé Boleslavi po pěti ligových prohrách v řadě konečně radovat z vítězství.

Gambrinus liga, 29. kolo:

1. FC Slovácko – FK Mladá Boleslav 1:2 (1:0)

Branky: 8. Ondřejka – 61. a 66. Řezníček. Rozhodčí: Nenadál – Wilczek, Peřina. ŽK: Košút, Fujerik, J. Valenta – Táborský, Kysela. Diváci: 4496.

Sestavy:
1. FC Slovácko: Filipko – Kubáň, R. Mezlík, Košút (62. Starý), Reinberk – Fujerik, Perůtka, J. Valenta, Hlůpik (69. Daníček) – Ondřejka (76. Švancara), Nestorovski. Trenér: Miroslav Soukup.

FK Mladá Boleslav: Miller – Kysela, Rolko, Dimitrovski (34. Johana), Šírl – Mendy, Opiela, Kúdela, Táborský (81. Dudka) – Chramosta, Kulič (55. Řezníček). Trenér: Ladislav Minář.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x