Fotbalisté Mladé Boleslavi ukončili před finále Ondrášovka Cupu sérii pěti ligových proher

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Fotbalisté Mladé Boleslavi ukončili díky výhře 2:1 v sobotním utkání 29. kola Gambrinus ligy na stadionu Slovácka šňůru pěti porážek v řadě a zvýšili si sebevědomí před středečním finálovým duelem Ondrášovka Cupu proti Olomouci.

Na lavičce Středočechů došlo po pěti ligových nezdarech ke změně, když hlavní kouč Karel Stanner na vlastní žádost odstoupil. Jeho místo do konce sezony zaujal sportovní ředitel klubu a bývalý trenér Zlína Ladislav Minář. Ten před nejdůležitějším utkáním sezony na Slovácku rozhodně nikoho nešetřil a postavil nejsilnější možnou sestavu, která se ale do přestávky hodně trápila. „V prvním poločase to byl darebný výkon. Kdyby Slovácko proměnilo víc než jednu šanci, tak bychom to tady nezvládli,“ tvrdil Minář.

Po změně stran měl šťastnou ruku, když v 55. minutě poslal na trávník útočníka Jakuba Řezníčka, jenž na hrotu nahradil nevýrazného kapitána Marka Kuliče. Mladý hráč se mu odvděčil a dvěma zásahy během pěti minut otočil výsledek. „Minule při absenci Chramosty hráli Kulič s Řezníčkem spolu a druhý jmenovaný byl jasně lepší. Přesto jsem vsadil na Kuličovy zkušenosti. Ale Řezníček věděl, že minimálně půl hodiny si zahraje a dopadlo to výborně,“ usmíval se Minář.

Jeho svěřence probudila až hlasitá přestávková rozmluva. „Museli jsme si některé věci vyříkat. Pomohlo nám také zranění Košúta, přes kterého jsme se nemohli vůbec prosadit. Když jsem viděl, že nemůže, říkal jsem na střídačce, že máme větší šanci, což se potvrdilo. Druhý poločas snesl z naší strany přísnější měřítko a díky tomu jsme splnili cíle, s nimiž jsme sem jeli. Chtěli jsme přerušit sérii pěti proher a taky se psychicky odrazit směrem k poháru,“ pravil mladoboleslavský trenér.

Slovácko v posledním domácím duelu sezony doplatilo na neproměněné šance v prvním poločase, kdy selhali autor vedoucí branky Václav Ondřejka s Lukášem Fujerikem. „Je to pořád dokola. Máme šance, nedáme je, pak dostaneme hloupý gól a prohrajeme,“ láteřil kouč poražených Miroslav Soukup. „V prvním poločase jsme hráli dobře a zasloužili jsme si vést výrazněji. Měli krásné příležitosti, ale znovu nám chyběla kvalita v zakončení. Nevím, jaké bychom museli mít šance, abychom přidali další góly,“ dodal.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x