Doplněno: Útočník Švancara tuší, že jeho dny jsou ve fotbalovém Slovácku sečteny

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - (Zprávu jsme rozšířili o audio s vyjádřením Petra Švancary.)

Na pouhých 14 minut se v sobotním utkání 29. kola Gambrinus ligy smrskla pravděpodobná domácí rozlučka fotbalového útočníka Petra Švancary, který by měl po sezoně opustit 1. FC Slovácko. Zkušený hráč neskrýval po prohře s Mladou Boleslaví smutek.

„Přál jsem si hrát od začátku, protože tuším, že to byl můj poslední domácí zápas na Slovácko,“ uvedl Švancara, jemuž na konci června vyprší dvouletá smlouva a je na klubu, zda uplatní opci. „Nikdo se mnou nemluvil o tom, jak to bude. Ale mám pocit, že se tady se mnou už nepočítá. Když jsem vypadl ze základní sestavy i pro domácí zápasy, tak to lze vycítit,“ doplnil.

Švancara přišel na trávník v 76. minuty, kdy nahradil autora jediné branky domácích Václava Ondřejku. „Chtěl jsem si aspoň chvíli zahrát, ale nic jsem nevymyslel, tak jsem aspoň zamával lidem. Je to takový zvláštní pocit. Jsem spíš smutný než zklamaný, protože jsem tady byl vždycky nadšený. Ale je jedno, jestli ve Slovácku bude Švancara. Hlavně, aby tady byla první liga, protože tento region si ji zaslouží,“ prohlásil třiatřicetiletý fotbalista.

V nemilost kouče a zároveň sportovního ředitele Miroslava Soukupa upadl po nečekané domácí prohře s Brnem. K dalšímu duelu v Liberci ani neodcestoval a zápas s Mladou Boleslaví zahájil nejlepší střelec týmu na lavičce. „Jednoho dne jsem se probudil do jiného klubu a začal si připadat nepotřebný. Komunikace je horší, něco se stalo a nikdo nemá důvod mi něco říkat, takže to musím tak brát. Trenér se tak rozhodl a má na to právo,“ uvedl Švancara, který už se s odchodem ze Slovácka smířil.

„Vyrovnám se s tím, ale mrzí mě ta nekomunikace vůči mé osobě. Takovou situaci jsem nečekal a jsem z ní zaskočený. Nemyslím si, že jsem si to zasloužil. Teď se musím spojit s manažerem, rád bych zůstal v české lize,“ poznamenal útočník.Kromě loučení s fanoušky Slovácka zažíval nepříjemné chvíle i kvůli tomu, že jeho mateřská Zbrojovka Brno po prohře v Příbrami sestoupila. „Dneska je smutný den,“ hlesl Švancara, který ve dvou sezonách v dresu Slovácka vstřelil čtrnáct branek a na dalších dvanácti měl podíl jako nahrávající hráč.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x