Lékaři budou v Luhačovicích debatovat o pokrocích v diagnostice a terapii

LUHAČOVICE - O pokrocích v diagnostice a terapii budou hovořit čeští a slovenští lékaři na XLVI. Mezioblastním semináři, který se uskuteční ve čtvrtek ve Společenském domě v Luhačovicích. Agentuře Mediafax to oznámila mluvčí Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně Karla Havlíková.

Akce se účastní lékaři a střední zdravotnický personál z obou zemí a vyslechnou 13 odborných přednášek.

„Mezioblastní semináře mají už sedmdesátiletou tradici a pokaždé mají dané konkrétní téma. Konají se vždy jeden rok v Trenčíně a následující rok v Luhačovicích. Letošního semináře se účastní lékaři ze Spolku lékařů Zlín-Kroměříž-Uherské Hradiště-Vsetín, Spolku lekárov Trenčínského kraje, Lékařské fakulty v Trenčíně, Lázní Luhačovice a zástupci VZP. Největším přínosem seminářů je výměna nejnovějších zkušeností mezi slovenskými a českými lékaři,“ sdělil předseda Spolku lékařů Zlín a lékař oddělení nukleární medicíny Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně Jiří Bakala.

Zlínská krajská nemocnice bude prostřednictvím svých lékařů prezentovat několik přednášek. Například oddělení nukleární medicíny bude zastupovat přednáška Srdeční selhání – nové možnosti diagnostiky metodami nukleární medicíny. Oddělení plastické chirurgie zase věnuje svoji přednášku mýtům a skutečnostem v plastické chirurgii. O bezpečnější farmakoterapii bude pro změnu hovořit zaměstnanec lékárny krajské nemocnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x