Zlínská nemocniční lékárna bude mít nový systém evidence léků

ZLÍN - Na novou verzi lékárenského informačního systému přechází v těchto dnech lékárna Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. Nová verze umožní spuštění projektu, který zavede přesnější evidenci pohybu léků a zdravotnického materiálu v nemocnici, agentuře Mediafax to řekla mluvčí nemocnice Karla Havlíková.

Změna bude stát nemocnici asi půl milionu korun.

„Projekt přinese v konečné fázi finanční úspory, a to například snížením skladových zásob. Umožňuje také hlídání doby trvanlivosti přípravků, výměnu léků mezi odděleními a průběžně vyhodnocuje limity spotřeby pro jednotlivá zdravotnická oddělení,“ popsal některé výhody instalace nové verze systému ředitel nemocnice Bohuslav Škubal s tím, že dosavadní verze informačního systému v ústavní lékárně zavedení takového projektu neumožňovala.

V lékárně u hlavní brány nemocnice budou nainstalovány nové počítače, musí se uskutečnit inventura léků a zdravotnického materiálu a v neposlední řadě se musejí na používání nové verze lékárenského informačního systému vyškolit zaměstnanci lékárny. Proto bude lékárna od čtvrtka 26. května do 3. června pro veřejnost uzavřena.

„V tu dobu nebude v lékárně fungovat ani pohotovostní služba. Lidé, kterým předepíše lékař na pohotovosti v naší nemocnici léky, si je však budou moci vyzvednout v lékárně Alfa Farm na třídě 2. května. S jejím majitelem jsme se dohodli a léky v rámci pohotovostní služby ve všední dny bude vydávat od 17 do 22.15 hodin. V sobotu a v neděli je otevřena lékárna na Čepkově,“ dodal  Škubal s tím, že výdejna léků v budově ředitelství nemocnice bude otevřena jako obvykle, tedy pondělí až pátek od 7.30 hodin.

„Po dobu uzavření lékárny u hlavní brány jsme však výdejní dobu prodloužili o hodinu, takže léky zde bude možno vyzvednout až do 16 hodin,“ uzavřel ředitel.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x