Baťův kanál získal turistického Oskara

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V pátém ročníku prestižní soutěže o Evropskou destinaci nejvyšší kvality Eden 2011 zvítězilo v rámci rekordní konkurence 26 přihlášených destinací z celé České republiky Slovácko. Agentuře Mediafax to uvedla mluvčí Zlínského kraje Gabriela Dvorníková.

Letošním tématem soutěže, do níž je zapojeno přes 20 evropských zemí, je Obnova hmotného dědictví. Slovácko se do projektu přihlásilo s Baťovým kanálem.

„Soutěž Eden, to je něco jako filmový Oskar, avšak se zaměřením na cestovní ruch. Vítězství je oceněním naší dlouholeté práce. Pořadatelé soutěže ocenili kromě kvality zpracování přihlášky také dobrou spolupráci jednotlivých organizací v regionu,“ řekl Vojtěch Bártek, ředitel obecně prospěšné společnosti Baťův kanál.

Všech 26 destinací zapojených do soutěže hodnotila porota složená se zástupců agentury CzechTourism, Ministerstva pro místní rozvoj, Ministerstva životního prostředí, Asociace turistických regionů ČR, Národního památkového ústavu, Českého vysokého učení technického a Agentury ochrany přírody a krajiny ČR. Finálovou pětku posuzovala přímo v terénu.

„Slovácko je protkáno obnovenými památkami hmotného dědictví včetně Baťova kanálu, který je spojnicí těchto atraktivit. K památkám, ke kterým se nedá dostat lodí, pak určitě vede cyklostezka,“ poznamenal Jiří Durďák, manažer Sdružení obcí pro rozvoj Baťova kanálu a vodní cesty na řece Moravě, který tím zdůrazňuje hustou síť cyklostezek na Slovácku. Cyklostezka podél Baťova kanálu byla už loni oceněna cenou portálu Kudy z nudy.

Slovácko svým vítězstvím získalo 400 tisíc korun od Ministerstva pro místní rozvoj na podporu svých marketingových aktivit a možnost užívání prestižního loga Eden. Zároveň se stalo součástí sítě Eden, kde si destinace vzájemně předávají své nejlepší zkušenosti. Evropská komise natočí o destinaci spot a agentura CzechTourism jí zajistí účast na domácím či zahraničním veletrhu dle jejího vlastního výběru a také ji mediálně podpoří. V září se Slovácko představí s národními vítězi z ostatních zemí v Bruselu během Světového dne cestovního ruchu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x