Ve Valašském Meziříčí by měl vzniknout skatepark do konce července

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Budování skateparku začne ve Valašském Meziříčí zřejmě v červnu a v provozu by mohl být skatepark do konce července. Agentuře Mediafax to řekla Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Skatepark bude vybudovaný na trase nové cyklostezky vedle splavu na Rožnovské Bečvě naproti tenisovým kurtům. Využívat ho budou moci příznivci kolečkových bruslí, skatebordů i BMX kol. Samotná stavba zahrnuje nejenom zapuštění dvouúrovňového bowlu v půdorysném tvaru trojlístku o rozměrech 18 krát 12 metrů, ale také vybudování protihlukové palisády z dřevených kůlů a nezbytné odvodnění. „To umožní odvod dešťových vod a odvod vody v případě povodní,“ vysvětlil koordinátor dopravních staveb radnice David Černoch.

Akce si podle místostarosty Jiřího Pernického (nez.) vyžádá částku více jak 1,68 milionu korun. „V letošním rozpočtu již máme alokovanou částku ve výši 1,3 milionu korun s tím, že částku ve výši 100 tisíc korun tvoří sponzorský dar. Navrhujeme tedy zařadit zbývající částku ve výši 380 tisíc korun, kterou bychom měli po dohodě s dodavatelskou firmou jako mandatorní výdaj, do příštího roku. Máme navíc přislíbené a potvrzené, že tento obnos v příštím roce vykryjeme ze sponzorských darů,“ konstatoval Pernický.

Skatepark měl být zhotoven již dříve, záměr se však nelíbil některým obyvatelům V září loňského roku byla proti stavbě sepsána v pořadí již pátá petice. „Lidé v ní podepsaní se obávali hlavně nadměrného hluku a kriminality, včetně možného páchání trestné činnosti na jejich majetku. V dopise upozornili i na to, že se bude objekt nacházet v zátopové oblasti a pod elektrickým vedením,“ poznamenala auditorka valašskomeziříčské radnice Hana Plevová. Z hlukové studie Krajské hygienické stanice Zlínského kraje ovšem vyplynulo, že hladiny hluku z provozu skateboardové rampy nepřesáhnou před nejbližší bytovou zástavbou nejvyšší povolené hladiny. Na žádost ČEZ pak bylo místo pro skatepark posunuto mimo nadzemní elektrické vedení.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x