Doplněno: Ve Zlíně zemřel při nehodě cyklista

ZLÍN - (Zprávu jsme aktualizovali v celém znění)

Devětapadesátiletý cyklista zemřel v pondělí ráno ve Zlíně po srážce s osobním automobilem. Agenturu Mediafax o nehodě informovala mluvčí policie Jana Bartíková.

„Nehoda se stala kolem 8. hodiny na křižovatce ulic Luční a Okružní. Záchranáři převezli muže do nemocnice, tam však na následky zranění zemřel,“ dodala mluvčí.

Cyklista jel podle policie po ulici Okružní směrem dolů. Vůz Citroen Berlingo řídil třiapadesátiletý muž ze Zlína. Vyjížděl z vedlejší ulice Luční, nedal cyklistovi přednost a narazil do něj. „Viník nehody nebyl pod vlivem alkoholu,“ doplnila Bartíková.

Vyšetřování nehody způsobilo v dopravní špičce komplikace, v Okružní ulici se tvořily kolony dlouhé několik desítek metrů.

Policisté už vyslechli několik svědků, přesto by přivítali ještě další výpovědi, zejména od lidí, kteří stáli na trolejbusové zastávce. „S informacemi o průběhu ranní nehody se mohou kdykoliv přihlásit na lince 158,“ uzavřela policejní mluvčí.

V tomto roce jde na Zlínsku o čtvrtou oběť dopravních nehod. Za celý loňský rok jich policisté evidovali v okrese 12. Ve Zlínském kraji pak jde letos o v pořadí 16. nehodu s fatálními následky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x