Koupí cihly pomohou obyvatelé Zlína postiženým

ZLÍN - Ve Zlíně opět vypukla benefiční kampaň na podporu samostatného života lidí s mentálním postižením s názvem Zlínská akce cihla 2011. Agentuře Mediafax to řekl Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy s tím, že potrvá do 5. června.

Posláním projektu je podporovat rozvoj neústavních sociálních služeb a pomáhat lidem s mentálním postižením na cestě k samostatnosti a nezávislosti. „V letošním roce bude výtěžek Zlínské akce cihla použit na vybudování nové chráněné dílny v Integrovaném centru Slunečnice, kde jsou zaměstnaní lidé s mentálním postižením. V nové dílně budou vznikat reklamní butony, odznaky a placky,“ vysvětlila Sylvie Zvonařová, manažerka Zlínské akce cihla.

Lidé mohou vznik nové chráněné dílny podpořit tím, když si za 100 korun zakoupí cihlu. Prodávat se budou do pátku na náměstí Míru ve Zlíně a do neděle v nákupním centru Zlaté jablko. V Netradiční tréninkové kavárně Slunečnice budou speciální cihly v nabídce do 14. června.

Zlínská akce cihla bude slavnostně zakončená Zahradní aukcí před Netradiční tréninkovou kavárnou Slunečnice, která se uskuteční v úterý 14. června od 16 hodin. Dražit se budou benefiční cihly, které ztvárnili umělci z celé České republiky. Získat bude možné cihlu třeba od hereček Petry Hřebíčkové a Marthy Issové nebo moderátorky Ivy Pazderkové.Jde už o pátý ročník akce a stejně jako v minulých letech je organizátorem občanské sdružení IZAP.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x