Studenti ze Zlínského kraje získali ocenění za své podnikatelské záměry

ZLÍN - Nejlepším podnikatelským záměrem v kategorii středních škol se ve Zlínském kraji stal online Billboard Víta Studničky ze Střední školy průmyslové, hotelové a zdravotnické v Uherském Hradišti. Agentuře Mediafax to v úterý uvedla mluvčí CzechInvestu Štěpánka Filipová.

Z vyšších odborných či vysokých škol si cenu za první místo odnesl Tomáš Marcaník, který studuje na Fakultě aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Dostal ji za projekt Maturitní tabla. Soutěž Nejlepší podnikatelský záměr uspořádalo už počtvrté Technologické inovační centrum ve spolupráci se zlínskou univerzitou a agenturou CzechInvest.

Druhé místo mezi středními školami obsadily studentky Střední odborné školy Luhačovice Marie Jálová, Aneta Kozubíková a Adéla Trubelíková s podnikatelským záměrem Hodinová manželka. Cenu za třetí místo si odnesl projekt VýkupŽeleza.cz Rudolfa Mazánka, který navštěvuje Soukromé gymnázium Kunovice.

Mezi vysokoškoláky pomyslnou stříbrnou medaili získal podnikatelský záměr Angličtina Razan Ivana Burdy z Fakulty Managementu a ekonomiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Cenu za třetí místo si odnesla studentka Fakulty multimediálních komunikací zlínské univerzity Veronika Mikalová s projektem My Travel Diary.

Novinkou letošního ročníku byla cena pro střední školy podporující podnikatelské myšlení studentů. Získali ji zástupci Střední odborné školy Holešov Olga Pastyříková a Šárka Zeťková.

Celkem se do soutěže přihlásilo 47 studentů či studentských týmů, 17 nápadů bylo z vysokých škol, 30 ze středních.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x