Diváci změnili plány Slováckého divadla, předprodej na září začne už v pátek

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Slovácké divadlo v Uherském Hradišti se kvůli připomínkám diváků k předprodeji vstupenek na zářijový začátek nové sezóny rozhodlo pro zásadní změnu. Předprodej začne oproti předchozím rokům, kdy divadelníci nabízeli lístky až v srpnu, už tento pátek, uvedl mluvčí divadla Josef Kubáník.

Pokud si někdo loni v červnu zavolal do Slováckého divadla a chtěl si kvůli prázdninám zajistit s předstihem vstupenky na září, měl smůlu. Divadelníci je totiž začínali nabízet až v druhé polovině srpna, a to mnohým divákům komplikovalo situaci. Letos budou lístky v prodeji už od pátku 10. června

„Ke změně nás inspirovali diváci. Stěžovali si, že v srpnu, kdy obvykle začínal předprodej, byli na dovolených a z Řecka či Španělska se jim volání do Slováckého divadla prodražilo. Důležitou zprávou je i to, že pro velký zájem začneme na rozdíl od drtivé většiny českých a moravských divadel hrát už na konci srpna,“ řekl herec a mluvčí divadla Josef Kubáník.

Nebylo to ale to jediné, co diváci dokázali ovlivnit. Velkou měrou se podílejí i na skladbě samotného programu, a to díky sociální síti Facebook. Slovácké divadlo registruje bezmála 3000 příznivců.

„Zajímalo nás, který z titulů by diváci chtěli mít na našem programu co nejčastěji a zeptali jsme se jich. Dozvěděli jsme se, že nejvíce postrádají komedii 1+2=6 a v září tak mohou diváci očekávat hned tři reprízy veleúspěšné komedie, která se kvůli zranění představitele hlavní role rok nehrála,“ prozradil ředitel slovácké scény Igor Stránský.

Na dalších místech se umístila komedie Rychlé šípy, muzikál Donaha! a hra Harold a Maude – i ony se tak objeví v zářijové divadelní nabídce. Rychlé šípy se budou na konci prázdnin hrát dokonce na dvou atraktivních místech – v popovickém Amfiku Bukovina a necelý týden poté v prostředí bojkovického zámku Nový Světlov.

Velkým lákadlem bude i Harold a Maude s Květou Fialovou v hlavní roli, za níž si na konci března odnesla prestižní Cenu Thálie. 30. a 31. srpna jsou na program zařazeny hned dvě reprízy a 31. srpna oslaví legendární herečka na uherskohradišťských divadelních prknech 82 let. „Loni paní Květa tvrdila, že zažila nejkrásnější oslavu svého života, tak si dáme záležet, aby nezapomenutelné byly i ty narozeniny letošní,“ uzavřel Kubáník.

Předprodej do Slováckého divadla začíná v pátek 10. června v 8.00 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x