Zkušený gólman Filipko i útočník Ondřejka budou pokračovat ve Slovácku

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Slovenský gólman Miroslav Filipko bude i v příští sezoně oblékat dres prvoligového Slovácka, s nímž se dohodl na nové roční smlouvě. Dlouhodobý kontrakt podepsal další člen současného kádru útočník Václav Ondřejka, klub o tom informoval na svých oficiálních internetových stránkách.

Sedmatřicetiletý Filipko přišel do Slovácka před třemi lety z Iraklisu Soluň a stal se klíčovou postavou mužstva, které v posledních dvou sezonách působilo v Gambrinus lize a pokaždé se s předstihem zachránilo. Českou nejvyšší soutěž hrál i za České Budějovice. Celkem má na kontě 85 ligových utkání.

O 31 startů méně si doposud připsal o 14 let mladší Ondřejka, který byl přeřazen do A týmu Slovácka v zimě 2007. V minulé sezoně odehrál 25 duelů a zaznamenal tři branky, celkem skóroval v nejvyšší soutěži desetkrát. „Klub také ocenil uzavřením profesionálních smluv mladé hráče dorostu. Jde o záložníka Michala Trávníka, který odcestoval s reprezentačním výběrem hráčů do 17 let na mistrovství světa do Mexika, a Mariana Kováře. Ten se stal nejlepším střelcem týmu staršího dorostu a to i přesto, že je mu teprve 17 let. V právě skončeném ročníku dorostenecké ligy staršího dorostu vsítil 16 branek,“ informoval mluvčí Slovácka Aleš Mazúrek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x