Vedení Zlína chystá jednání o videoloterijních terminálech

ZLÍN - Vedení Zlína chce svolat jednání, kde se bude diskutovat o dalších případných krocích v souvislosti s úterním verdiktem Ústavního soudu, který povolil obcím regulovat umístění a provozování videoloterijních terminálů. Agentuře Mediafax to ve středu řekl náměstek primátora Ondřej Běták (TOP 09/STAN).

„Verdikt ústavního soudu dosud nebyl publikován, proto nevíme přesně, co je jeho obsahem, a nejsme schopni se k němu podrobněji vyjádřit. Musíme počkat na jeho písemnou podobu. Podle kusých informací z médií, které máme k dispozici, se jedná o průlomové rozhodnutí, které určuje, že o umístění videoloterijních terminálů budou rozhodovat města a ne ministerstvo financí. A to velmi vítáme,“ konstatoval Běták.

Až dosud se podle něj ve městě stávalo a stává, že přestože magistrát žádost o zřízení místa s videoloterijními terminály zamítl, vzápětí toto povolení vydá ministerstvo financí. „Konkrétní kroky v této problematice podnikneme až poté, co budeme mít k dispozici písemnou podobu verdiktu ústavního soudu a jeho výklad. V tuto chvíli už ale svoláváme jednání, kde se budeme dalším postupem zabývat,“ dodal Běták.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x