Ve Valašském Meziříčí se začal stavět skatepark

ZLÍN - Zlínští krajští radní schválili rekonstrukci kotelny a topného systému Střední odborné školy a Gymnázia Staré Město. Agentuře Mediafax to uvedla mluvčí Zlínského kraje Gabriela Dvorníková.

Akce se uskuteční ve dvou etapách, v letošním srpnu bude na programu rekonstrukce kotelny a v červenci až září příštího roku bude realizována oprava topného systému. „Celá rekonstrukce přijde na 8,3 milionu korun a bude hrazena jak z rozpočtu Zlínského kraje, tak i z investičního fondu školy,“ upřesnil hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák (ČSSD).

Současný stav kotelny je v havarijním stavu a proto potřebuje nezbytnou modernizaci. Stávající kotle jsou zastaralé a jejich údržba je nákladná a neekonomická. Na některé kotle se navíc již nevyrábějí náhradní díly. Komplexní rekonstrukce kotelny, která bude vybavena novou technologií, byla zvolena z toho důvodu, že pouhá prostá oprava havarijního stavu kotelny by byla ekonomicky nerentabilní.

Rekonstrukce kotelny bude mimo jiné obsahovat demontáž současného zařízení kotelny a strojovny, osazení nových kondenzačních kotlů včetně nutného příslušenství a instalaci páteřních rozvodů topného systému a teplé užitkové vody. Součástí opravy topného systému pak bude i demontáž a repase stávajícího otopného systému budov a osazení topných těles termostatickými hlavicemi.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x