Vsetínskou střední školu čeká další fáze rekonstrukce za desítky milionů korun

VSETÍN - V dílenském areálu Střední odborné školy Josefa Sousedíka ve Vsetíně na Bobrkách začala druhá fáze rozsáhlé rekonstrukce. Jak agentuře Mediafax oznámila mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová, na opravu tří hal je připraveno 42 milionů korun.

Část financí uvolní Zlínský kraj, další potřebné peníze tvoří dotace z operačního programu Životní prostředí. Během první fáze rekonstrukce se už loni proinvestovalo 60 milionů korun. Peníze byly použity na opravu prostor a stavbu nové správní budovy s moderním zázemím.

Druhá etapa projektu přinese opravu tří hal, v nichž jsou umístěny dílny pro praktickou výuku učebních oborů autotronik, automechanik a opravář zemědělských strojů. „Naším cílem je, aby se žáci všech technických oborů mohli připravovat na své budoucí povolání v moderních a důstojných podmínkách,“ řekl ředitel školy Marek Wandrol s tím, že pokud bude přát stavebníkům počasí, mohli by práce skončit ještě do zimy. „Jsme však připraveni i na variantu prodloužení prací až do jara,“ dodal ředitel.

Stavba je na přízni počasí závislá. V plánu je totiž výměna oken a zateplení obvodového pláště budov i výměna střech. Zachováno bude i čapí hnízdo. „Čápi na podzim odletí a na jaře, až se vrátí, bude střecha vyměněna a hnízdo zůstane na původním místě,“ konstatoval ředitel.

Projekt připravil Zlínský kraj. „Tato akce je jednou z šestnácti, se kterými jsme se loni ucházeli o evropské dotace a získali peníze na investice v celkovém objemu téměř půl miliardy korun,“ doplnil Josef Slovák (ODS),. krajský radní odpovědný za školství.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x