Valašské Klobouky se připojily k Hradišťské chartě propagující cykloturistiku

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - K Hradišťské chartě, která ma za cíl propagovat cyklistickou dopravu a cykloturistiku, se připojily také Valašské Klobouky. Agenturu Mediafax o tom informoval mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková.

„Z uzavření dohody a podpisu Hradišťské charty vyplývá, že se zavazujeme dodržovat několik důležitých principů. K těm patří například úsilí o odstraňování bariér pro cyklisty, realizace projektů, které povedou k širšímu využívání jízdních kol při cestách do škol a do práce, obecné zkvalitňování podmínek pro cyklistiku, zlepšování možností pro parkování kol a podobně,“ popsal hlavní myšlenky společné iniciativy českých a moravských měst místostarosta Martin Janík (Kandidátka mladých).

Město Valašské Klobouky už v tomto směru podniklo první kroky, například instalací nového stojanu na kola před budovu městského úřadu.

„Jednou z priorit našeho regionu je rozvoj cestovního ruchu a právě cyklostezky a trasy jsou její velmi důležitou součástí. Cykloturistika se navíc začíná stávat součástí životního stylu obyvatel, a proto je na místě podmínky pro cyklisty zkvalitňovat,“ konstatoval Radek Bařinka, vedoucí investičního odboru, který bude nově zastávat i funkci cyklokoordinátora.

Tato pozice rovněž vyplývá z Hradišťské charty, její náplní bude systematická podpora cyklistiky ve městě.

Na Valašskokloboucku by také měly vzniknout nové stezky pro cyklisty. V budoucnu by se tak lidé mohli na kolech vydat třeba po plánované páteřní cyklostezce z Brumova – Bylnice přes Valašské Klobouky až do Poteče. Nyní se zpracovává územní studie, která by měla ukázat nejvhodnější trasy. Její výsledek bude zapracován do územních plánů všech tří partnerských obcí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x