Orientaci ve zlínské nemocnici usnadní nové informační tabule

ZLÍN - Celkem pět nových informačních tabulí instalovala ve svém areálu Krajská nemocnice T. Bati ve Zlíně. Agentuře Mediafax to v pátek uvedla mluvčí nemocnice Karla Havlíková.

Návštěvníci a pacienti je najdou u 21. pavilonu (onkologické centrum), u hlavního vjezdu do nemocnice, u parčíku naproti oddělení nukleární medicíny, v prostoru mezi prádelnou a interní klinikou a u parkovacího domu. Náklady na zhotovení a instalaci stály nemocnici zhruba 65 tisíc korun.

„Chtěli jsme usnadnit orientaci a pohyb návštěvníků a pacientů v areálu nemocnice, který je poměrně rozsáhlý. Navíc číslování budov v něm má svoji historii už v dobách, kdy nemocnice vznikala. Vždy, když byl postaven nový pavilon, dostal pořadové číslo navazující na předchozí. Takže třeba budova číslo 47 stojí vedle budovy s číslem sedm. Díky informačním tabulím se lidé v nemocnici snadněji zorientují,“ uvedl ředitel nemocnice Bohuslav Škubal.

Na informačních tabulích je mapa areálu s očíslovanými budovami. Vedle ní je abecední seznam jednotlivých oddělení a u každého číslo budovy, v které je umístěno. Na mapě jsou vyznačena také parkoviště pro pacienty a návštěvníky nebo umístění automatických pokladen pro výběr regulačních poplatků.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x