Příměstské tábory lze ve Zlínském kraji strávit malováním i u koní

ZLÍN - Řada organizací ve Zlínském kraji pořádá přes léto příměstské tábory. Podle průzkumu agentury Mediafax se na nich mohou děti věnovat malování, táborovým hrám i koním.

Příměstské tábory trvají jeden týden a rodiče si na místo své potomky vždy ráno přivezou a večer sami odvezou. Cena za týdenní pobyt včetně stravy a pitného režimu se obvykle pohybuje kolem 1200 až 1300 korun na dítě. Dražší jsou pak ty tábory, které jsou zacílené na nějakou konkrétní činnost.

Například v dětském rekreačním středisku v Březůvkách se v létě koná několik turnusů příměstského tábora u koní. Jeho cena je dva tisíce korun a děti se povozí na koních a naučí se je i čistit či sedlat.

Komunitní centrum pro rodinu Domino pořádá příměstské tábory nejen ve Zlíně, ale i v Uherském Hradišti, Otrokovicích či v Chvalčově na Kroměřížsku. Rodiče a jejich děti mohou zvolit buď běžný příměstský tábor za 1300 korun, nebo zaměřený na výtvarné techniky či tanec za 1500 korun. Tábory jsou určené dětem od pěti do 13 let. Rodiče si navíc mohou domluvit i pouze jednodenní pobyt dítěte, za který zaplatí 350 korun.

Příměstský tábor pořádá i občanské sdružení Body club, a to v rekreačním středisku Revika ve Vizovicích. „Zaměřujeme se především na pobytové tábory, vždy ale vytvoříme i jeden oddíl příměstských táborníků, a to pro děti předškolního věku. Reagujeme tak na skutečnost, že řada školek má v létě volno a rodiče pak řeší, kam dítě umístit,“ vysvětlil Miloslav Jiříček z Body clubu. Cena za týdenní pobyt je 1300 korun. „Zájem je velký a přibližně desetičlenný příměstský oddíl není problém naplnit. Malé děti si navíc zvykají na kolektiv i starší děti a pomalu se tak připravují na běžný pobytový tábor. Chodíme s dětmi plavat do bazénů, hrajeme různé táborové hry a děti se také účastní celotáborových olympiád,“ doplnil Jiříček. Klasický pobytový tábor přijde rodiče na 2800 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x