Otrokovice nechtějí, aby byl obchvat města zpoplatněný, shodly se na tom s dalšími městy

OTROKOVICE - Zástupci Otrokovic, Zlína, kraje a dalších 12 měst a obcí podepsali v pátek deklaraci, kterou chtějí docílit udělení výjimky ze zpoplatnění severovýchodní části obchvatu města Otrokovic do doby dovybudování chybějící jihovýchodní části. Agentuře Mediafax to řekla mluvčí Otrokovic Lenka Krupková.

„Prostřednictvím deklarace vyzýváme všechny zainteresované subjekty, aby aktivní spoluprací přispěly k nezpoplatnění současné části obchvatu Otrokovic do doby dobudování jeho chybějící části,“ uvedl starosta Otrokovic Jaroslav Budek (ČSSD). Současný stav obchvatu, jehož dokončená část ve své podstatě končí ve městě, neplní svůj účel, kterým je vyvedení osobní i nákladní automobilové dopravy z centra. Naopak se nyní v Otrokovicích doprava hromadí a narůstá.

Obchvat města a navazující rychlostní silnice R55 představují pro region strategickou dopravní spojnici. „Proto společně a ve shodě budeme opakovaně kontaktovat ministerstvo dopravy, aby urychlilo přípravu, nalezlo financování, a co nejdříve zahájilo realizaci dobudování jihovýchodní části obchvatu města. Současně jsme si vědomi pozastavení procesů přípravy dalšího pokračování stavby rychlostní silnice R55 z důvodu hledání nejvhodnějšího průchodu ptačí oblastí Bzenecká Doubrava a Strážnické Pomoraví a Naturou 2000. To však nebrání v přípravě a realizaci dalších dílčích úseků, které s Naturou 2000 nesouvisejí,“ doplnil otrokovický místostarosta Milan Plesar (Nový Impuls).K Deklaraci samospráv se připojilo celkem 14 měst a obcí, ve kterých žije více než 110 tisíc obyvatel.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x