V Rožnově pod Radhoštěm přibyly červené kontejnery na elektroodpad

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Celkem jedenáct speciálních kontejnerů na drobná elektrozařízení mohou nově využívat obyvatelé Rožnova pod Radhoštěm. Agentuře Mediafax to v pondělí sdělil mluvčí radnice Tomáš Gross.

Kontejnery jsou určeny na odložení drobných vysloužilých elektrospotřebičů, jako jsou mobily, elektronické hračky, audiopřehrávače nebo varné konvice.

„Nádoby mají také speciální vhoz na vybité baterie a monočlánky. Na pořízení a údržbu kontejnerů a svoz vysloužilého elektrozařízení město Rožnov nevynaloží žádné finanční prostředky,“ uvedl mluvčí.

Náklady hradí kolektivní systém ASEKOL. Kontejnery na elektroodpad jsou v lokalitách: za Bystřickým mostem, Tylovice – Na mlýnku, Letenská ulici u hřiště, Čs. armády u SBD, Oděská ulice naproti Hrušce, Meziříčská ulice, Pivovarská ulice, Kulturní ulice, Palackého ulice za pěší lávkou, Bayerova za MěÚ, Ostravská ulice – u Janoštíku.

Rožnov pod Radhoštěm již dříve vybudoval fungující síť kontejnerů pro zpětný odběr. Na území města je celkem 294 kontejnerů. „Z tohoto počtu je 93 kontejnerů určeno na plast, 77 na papír, 62 na sklo, 12 na kovy, 39 na nápojové kartony,“ dodal Tomáš Gross.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x