Vsetínská nemocnice až do konce července uzavře infekční oddělení

VSETÍN - Z provozně technických důvodů bude od 1. až do posledního července uzavřeno infekční oddělení Vsetínské nemocnice. Agentuře Mediafax to ve čtvrtek řekla mluvčí nemocnice Lenka Plačková.

Pacienti, jejichž onemocnění vyžaduje povinnou izolaci, budou hospitalizováni ve Zlíně, případně v Uherském Hradišti. Provoz oddělení plánuje nemocnice opět otevřít prvního srpna.

„Po dobu jednoho měsíce bude uzavřena jak lůžková část, tak ambulance. Pacienti budou směřování na jiná infekční oddělení v nemocnicích Zlínského kraje,“ potvrdila

náměstkyně pro odbornou péči Jaroslava Hrabicová. Přepravu infekčních pacientů bude možné zajistit prostřednictvím dopravního oddělení Vsetínské nemocnice.

Infekční oddělení Vsetínské nemocnice má kapacitu 30 lůžek a funguje zde i ambulance. Oddělení zajišťuje péči pro 150 tisíc obyvatel. V loňském roce přijalo oddělení 1249 osob. Děti do 15 let tvoří 31 procent všech hospitalizovaných. Více než třetinu všech hospitalizovaných tvoří pacienti s průjmovým onemocněním. Stoupá výskyt především virových průjmů (rotaviry). Dalšími nejčastějšími nákazami jsou pásový opar, streptokoková infekce a infekční mononukleosa.

Vsetínského infekčního oddělení využívají i pacienti z jiných okresů. V roce 2010 se jednalo o 143 lidí, z čehož bylo 90 pacientů ze Zlína, pět z Nového Jičína, pět z Kroměříže a 11 z Přerova.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x