Na hrad Lukov na Zlínsku vyneslo pivní sud přes 100 dvojic, vítězové byli v cíli za půl hodiny

LUKOV - Pouze dvě dvojice nedokončily závod Radegast Zlínský šerpa v Lukově na Zlínsku, kterého se v sobotu zúčastnilo přes 100 párů. Nejrychlejší čas 30 minut a 36 vteřin si připsal tandem Martin a Tomáš Langerovi, informoval za pořadatele agenturu Mediafax Lukáš Klapil.

Úkolem závodu bylo za pomoci speciálního šerpského nosiče vynést od fotbalového hřiště v Lukově plný pivní sud na hrad Lukov vzdálený tři kilometry. Plný sud váží přes 60 kilogramů. „Šerpské závody jsou o odvaze, překonání sebe sama a mimořádném zážitku,“ uvedl již před závodem manažer Radegastu Marek Málek.

Trasu tří kilometrů s 65 kilogramy na zádech zvládl nejrychleji tým Bestřica složený z Martina a Tomáše Langera. „Závod byl letos velmi obtížný. Převýšení bylo dost náročné a na konci už docházely síly. Když jsme ale zahlédli cíl, poslední část tratě jsme vyběhli,“ řekl Martin Langer.

Závodu se zúčastnilo také duo vsetínských hokejistů Daniel Vaněk a Pavel Zavrtálek. Hokejisté dosáhli času 44 minut a 42 vteřin.

Radegast Zlínský šerpa byl třetím dílem ze seriálu šerpských závodů, které se konají v průběhu léta na Moravě. Závod už předtím konal v Ostravici v Beskydech a v Olomouci. Po Lukově se poslední díl uskuteční v sobotu 30. července v Ostravě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x