Ve Vsetíně vznikne nová půjčovna kol

VSETÍN - Nová půjčovna kol začne za několik dní fungovat ve Vsetíně, a to v informačním centru Masarykovy veřejné knihovny. Agentuře Mediafax to sdělila mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová.

 

Půjčovna se poprvé otevře 1. srpna a v informačním centru na Dolním náměstí bude k dispozici celkem 12 kol – osm horských a čtyři trekové. Ke každému kolu si budou moci lidé zapůjčit i pumpičku, soupravu na lepení a zámek. Součástí vybavení půjčovny budou rovněž dvě helmy.

„Vsetín i jeho okolí doslova láká k vyjížďkám na kole. Půjčovna může sloužit nejen turistům, ale například i pro hosty zdejších obyvatel,“ řekla ředitelka Masarykovy veřejné knihovny Helena Gajdušková.

Kola, která budou od srpna k dispozici ve Vsetíně, půjčovaly doposud České dráhy v Horní Lidči. Jelikož tam o ně ale nebyl příliš velký zájem, nabídla dopravní společnost službu právě Vsetínu. Prostory pro půjčovnu uvolnilo knihovně na Dolním náměstí město.

„O službu je ve Vsetíně poměrně velký zájem. Lidé se na možnost výpůjčky kola opakovaně ptali. Zájemci budou spokojeni a kola najdou své využití,“ podotkla starostka Iveta Táborská (ODS).

Půjčovna kol bude otevřena v provozní době informačního centra. V období prázdnin každý pracovní den kromě středy od devíti do 18 hodin, ve středu od osmi do 18 a v sobotu od devíti do 12 hodin. Kolo však bude možné vrátit za příplatek i v neděli. Půjčovné na 1/2 dne (do šesti hodin) činí 100 korun, za den (24 hodin) zaplatí lidé 200 korun a za každý následující den 100 korun. Půjčení kola na týden tak zájemce přijde na 600 korun. Je možné si domluvit i jinou dobu pronájmu podle dohody. Záloha na každé jízdní kolo je vratná a činí 1000 korun. Skupiny o třech a více lidech mohou získat skupinovou slevu na záloze v hodnotě 500 korun na člověka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x