Vsetínský stacionář pro zdravotně postižené se přestěhoval

VSETÍN - Do nových prostor se musel přestěhovat vsetínský stacionář Naděje pro zdravotně postižené. Agentuře Mediafax to uvedla mluvčí vsetínské radnice Marie Šidlová.

Doposud stacionář fungoval v Mateřské škole Kobzáňova. Školku však město hodlá ve velkém zrekonstruovat a uvolněné prostory budou nově sloužit dětem z mateřské školy. Aby ale zdravotně postižení o stacionář nepřišli, město pronajalo Naději nové prostory na Sychrově v ulici MUDr. Františka Sovy. Do úprav nového zázemí stacionáře pro děti i dospělé s těžkým zdravotním postižením investovalo město více než dva miliony korun.

„Nové sídlo stacionáře musí odpovídat potřebám lidí s poruchou mobility. Vzniklo zde proto sociální zařízení pro uživatele i personál, je zde zavedena vzduchotechnika, opravené rozvody vody i elektřiny a nechybí ani další úpravy, které umožnily změnit dispoziční řešení interiéru. Postarala se o ně Vsetínská správní a investiční. Bezbariérový přístup do domu zajistily zase technické služby a vybavení nové kuchyně v denním stacionáři je k dispozici díky sponzorovi,“ poznamenala Šidlová.

Stacionář má nyní prostory o velikosti bezmála 380 metrů čtverečních.

Rekonstrukce Mateřské školy Kobzáňova začala o letních prázdninách a potrvá přibližně rok. Místo tří tříd v ní bude nově rodičům k dispozici tří pět.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x