Rožnovské Dřevěné městečko bude patřit Dni řemesel a setkání kovářů

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - V Dřevěném městečku Valašského muzea v Rožnově pod Radhoštěm se v sobotu uskuteční Den řemesel a setkání kovářů. Agentuře Mediafax to za organizátory řekl Milan Gesierich.

Program začne v 9.45 a potrvá do 18 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na ukázky starých profesí zpracování a opracování dřeva, výroby štípaných plotů, dřevěných žebříků, loukoťového kola, násad do různého nářadí, oken a dveří nebo dřevěných sudů. „K vidění bude i ruční výroba cihel a kachlí, různé opracování kamene, zasklívání oken, drátování, práce košíkáře, hrnčíře, klempíře, soustružníka, kartáčníka, oplétání demižónů, práce na tkalcovském stavu, pletení slaměných ošatek a mnoho dalších řemesel,“ upřesnil režisér programu Gesierich z Valašského muzea v přírodě.

Chybět nebude ani ukázka výroby ručního papíru a do provozu bude uveden také stoletý parní stroj. Ve fojtském dvoře se zase budou kout koně. Kováři po celý den budou předvádět různé techniky zpracování železa na několika výhních a kovadlinách.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x