Na Zlínský Woodstock dorazí Dusilová, Křesťan i Charlie McCoy

ZLÍN - Ve Zlíně-Malenovicích odstartuje v sobotu 11. ročník festivalu Zlínský Woodstock 2011. Agentuře Mediafax to za organizátory řekl Ivo Urban.

Festival rockové, folkové, country i bluegrassové hudby začne v areálu malenovické firmy VLW v 17 hodin a potrvá do 23 hodin.

„Festivalovou přehlídku odstartuje v 17 hodin bluegrassová smršť z Plzně, skupina Cop se svým lídrem Míšou Leichtem – zpěvákem, kytaristou a skvělým bavičem. Následovat bude jedna z nejvýraznějších písničkářek nastupující folkové generace Žofie Kabelková, v loňském roce nominována na žánrovou cenu Anděl v kategorii folk. Se svou autorskou tvorbou se představí brněnská legenda Folk Team pod vedením houslisty Pavla Kopřivy. Skupina existuje více než 37 let a na festivalu se představí ve své folk-rockové verzi s přídomkem Rock Size,“ konstatoval Urban.

Velkým tahákem bude česká zpěvačka Lenka Dusilová, žánrově řazená do alternativního rocku. Je držitelkou řady hudebních ocenění a několikrát byla Akademií populární hudby vyhlášena Zpěvačkou roku. Na festivalu se představí v komornějším programu se svým Triem. „O závěr festivalu se postarají Robert Křesťan a Druhá tráva. Nejenom, že letos slaví 20 let vzniku skupiny a představí svoje nové CD, ale hlavně přivezou amerického hosta Charlieho McCoye. Charlie je legendární hráč na foukací harmoniku, jeden z nejlepších na světě. V České republice již s Druhou trávou odehrál mnohá vystoupení, ale ve Zlíně na Zlínském Woodstocku 2011 to bude jeho premiéra,“ dodal Urban.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x