Technoparty nedaleko Lhoty u Malenovic lidé pomalu opouštějí

ZLÍN - Technoparty Funny moon festival, která se od čtvrtka koná v lese za obcí Lhota u Malenovic, její účastníci začali v sobotu navečer pomalu opouštět. Agentuře Mediafax to řekl policejní mluvčí Josef Havela.

Organizátoři původně očekávali příjezd několika set lidí a hudba měla znít až do nedělní noci. Zřejmě ale nepřízeň počasí měla za následek podstatně menší návštěvnost. „Asi nejvíce lidí dorazilo v sobotu dopoledne, kdy účastníků mohlo být kolem tří set. K večeru se ale začali rozjíždět zpět k domovům a na akci zůstalo přibližně 150 skalních příznivců techno muziky,“ konstatoval Havela.

Z policejního hlediska nepřinesla technoparty žádné závažnější komplikace. „Odhalili jsme dva řidiče pod vlivem drog a několik cizinců bez cestovních dokladů. Jinak byl relativně klid,“ doplnil policejní mluvčí.

Hlavní organizátorem akce je Američan maďarského původu a celá technoparty se koná v lese na soukromém pozemku, který vlastní jiný Američan. Organizátoři se snaží držet hladinu zvuku na takové úrovni, aby nerušila obyvatele nejbližších vesnic. Hlasitost průběžně kontrolují tak, že utvoří různé skupinky, každá z nich má u sebe mobil a navzájem jsou v kontaktu. Jedna skupina stojí nad polem nad lesem, další je zase přímo u vesnice. Pokud muzika ke kritickým místům nedoléhá, vrátí se skupiny zpět.

„Muzika hraje skutečně potichu, organizátoři si to dobře hlídají,“ potvrdil Havela.

Drtivou většinu účastníku technoparty tvoří lidé z Rakouska, několik jich ale dorazilo i například ze Švýcarska a dalších zemí. Českých milovníků techna přijelo minimum.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x