Na rychlost řidičů dohlédne v Rožnově pod Radhoštěm více radarů

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Městští strážníci z Rožnova pod Radhoštěm budou měřit radarem dodržování rychlosti aut na více místech, dosud směli kontroly provádět na 15 úsecích, nyní budou moci měřit na 19 místech. Agentuře Mediafax to v úterý sdělil mluvčí rožnovské radnice Tomáš Gross.

K dosavadním místům přibyly ulice Jiřího Wolkera, Bezručova, Julia Fučíka a ulice Kulturní.

Městská policie Rožnov pod Radhoštěm provádí měření rychlosti vozidel od roku 2005. Letos v červenci požádala Dopravní inspektorát Policie ČR o rozšíření počtu úseků, na kterých je možno kontrolovat dodržování nejvyšší povolené rychlosti v obci, o čtyři nová místa. Toto povolení začalo platit od 1. srpna.

„Jde o ulici Jiřího Wolkera, která prochází sídlištěm Záhumení, a je zde více chodců. Dále je to ulice Bezručova vedoucí kolem Základní školy Pod Skalkou a Kina Panorama, kde také registrujeme výrazně zvýšený pohyb chodců, především dětí. Třetím úsekem je ulice Julia Fučíka procházející opět sídlištěm Záhumení a vedoucí kolem domova seniorů. Čtvrtým novým místem, kde je možno potkat strážníky s radarem, je Kulturní ulici, především část týkající se úseku ulice od kruhového objezdu po budovu Finančního úřadu. Jde o hlavní příjezdovou komunikaci na sídliště Láz,“ upřesnil ředitel rožnovských strážníků Daniel Vašut.

Městská policie registruje každoročně přes 250 přestupků týkajících se překročení nejvyšší dovolené rychlosti v obci.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x