Ve Velkých Karlovicích vznikl nový turistický okruh, děti na něm mohou hledat poklad

VELKÉ KARLOVICE - Poklad mohou objevit děti na nově vytyčené turistické trase ve Velkých Karlovicích. Agentuře Mediafax to ve středu řekla Martina Žáčková z turistického resortu Valachy.

Trasa je vytvořena speciálně pro rodiny s dětmi a je dlouhá asi šest kilometrů. „Vede okolím hotelu Galik v karlovickém údolí Léskové lesem, po horském hřebenu i po pěšinách přes louky a pastviny. Během výletu jsou k vidění typické valašské dřevěnice či unikátní roubené zvoničky,“ poznamenala Žáčková.

Nově vytyčená stezka je založena na principu celosvětové hry geocaching, spočívající v hledání skrýší v přírodě s pomocí GPS navigace. „Trasa s hledáním pokladu je geocachingem volně inspirována, nutně tedy není potřeba vlastnit GPS navigaci. Stačí si vyzvednout v recepci hotelu Galik podrobný popis cesty s trasovými body. Během cesty jsou na deseti místech připraveny soutěžní úkoly, přičemž odpovědí na otázku je vždy jedno číslo. Sesbíráním všech číselných údajů získají děti finální kód pro otevření schránky s pokladem. Poklad po návratu z trasy najdou v recepci Galiku. V souladu s principem geocachingu si pak děti mohou něco z pokladu odnést domů výměnou za jinou drobnost, kterou ve schránce nechají pro své následovníky,“ dodala Žáčková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x