Během valašskoklobouckých trhů se lidé dozví, jak správně pást kachny, ovce či kozy

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Ve Valašských Kloboukách se v pátek chystá další ze série hospodářských trhů, kde farmáři a pěstitelé nabídnou čerstvé produkty ze své výroby. Mluvčí valašskokloboucké radnice Lenka Zvonková agentuře Mediafax řekla, že nebude chybět ani Kohútova letní hospodářská škola.

V rámci Kohútovy letní hospodářské školy uvidí lidé ukázku pasení kachen, ovcí a koz pomocí pasteveckých psů. Veselý dvorek Vojtěcha Molka se návštěvníkům trhů představí v parku před městským muzeem od 14 do 16 hodin.

„Po přednáškách o ovocnářství a včelařství navazuje Kohútova letní hospodářská škola atraktivní ukázkou práce border kolií, tedy pasteveckých psů. Jejich majitel Vojtěch Molek se práci se zvířaty a jejich výcviku věnuje již mnoho let a dosahuje mimořádných výsledků,“ uvedl pořadatel Petr Odehnal.

Klobucké hospodářské trhy opět nabídnou výpěstky domácího zemědělství a biopotraviny, pekařské či uzenářské produkty, ale rovněž rukodělné výrobky drobných řemeslníků. Projekt je financován z prostředků Revolvingového fondu Ministerstva životního prostředí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x