Vítězem triatlonového závodu Valachy Man se v Novém Hrozenkově stal Vabroušek

NOVÝ HROZENKOV - Petr Vabroušek se stal vítězem prvního ročníku triatlonového závodu Valachy Man 2011, který se konal v Novém Hrozenkově. Agenturu Mediafax o tom v sobotu informovala Martina Žáčková z turistického resortu Valachy.

Vabroušek, v současné době nejlepší český triatlonista a účastník prestižních závodů Ironman, byl od počátku považován za hlavního favorita. Jen o šest vteřin horší čas měl jeho nejvážnější soupeř, Přemysl Žaludek ze Zlína, vítěz několika letošních regionálních triatlonů. Ženskou kategorii Valachy Woman vyhrála Lucie Javorová z Hvozdné. Celkem se zúčastnilo asi 150 sportovců.

Triatlon přilákal stovky účastníků i diváků. Na start se postavil také Vabrouškův dvanáctiletý syn Filip a Vabrouškův otec. Filip Vabroušek jako nejmladší účastník vyrazil na trať jako první s číslem jedna. „Takto pohromadě jsme ještě nikdy nestartovali. Otec si dá triatlon tak jednou za rok jako hobby a pro syna to byl vůbec první závod v plné délce. Dosud zkoušel jen zkrácené dětské vložené závody v rámci triatlonu Moraviaman,“ prozradil Petr Vabroušek. Syna při jeho prvním závodu po celé trase doprovázel a povzbuzoval. Půl hodiny poté, co s ním dorazil do cíle, na trať nastoupil znovu – tentokrát již na ostrý start.

„Valachy Man představuje svou délkou asi patnáctinu obvyklé trasy Ironmana, na kterou se specializuji. Na takto krátké trati proto nejsem moc konkurenceschopný. Musím říct, že se mi trať líbila – příjemně kopcovitá, málo nebezpečných míst… ideální pro pohodový triatlon. I syn si to užíval. Líbila se mu tu přehrada, tam potok, hlavně se kochal přírodou, z kopce tak jel pomaleji než do kopce a soupeři ho nechávali chladným. Triatlon pro něj zatím znamená hlavně radost z pohybu,“ dodal vítěz závodu.

Triatlon Valachy Man obnášel plavání na 250 metrů, cyklistickou část v délce 12 kilometrů v okolí přírodního koupaliště Na Stanoch i po lesních cestách a běh na 3,6 kilometru. Triatlonový závod na Valašsku má již tříletou tradici, dosud se však konal vždy jako uzavřená akce pro zaměstnance a firemní partnery společnosti HP Tronic Zlín. Vzhledem k jeho rostoucí prestiži a zájmu z řad veřejnosti byl letos poprvé otevřen všem zájemcům.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x