V Buchlovicích vystoupí bavič Zdeněk Izer a Čechomor

BUCHLOVICE - Bavič Zdeněk Izer a populární skupina Čechomor se představí ve čtvrtek a v pátek návštěvníkům zámeckého amfiteátru v Buchlovicích. V případě Zdeňka Izera jde o náhradní představení, původní červencový termín zhatilo nepříznivé počasí, uvedla Michaela Remešová z pořádající agentury Vichr Production.

Zdeněk Izer se divákům představí v novém pořadu Ze dvou se to lépe táhne, jeho hostem bude zpěvačka Šárka Vaňková. „Jde o náhradní termín z července, zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. Předprodej i nadále pokračuje,“ řekla Mediafaxu Remešová.

Izer představí pořad s řadou parodií na televizní pořady, zábavné soutěže a imitování celé řady populárních českých i zahraničních zpěváků a zpěvaček. Vystoupení okoření četnými kostýmy a převleky.Show Zdeňka Izera začíná v buchlovickém zámeckém amfiteátru ve čtvrtek 25. srpna od 20:00.

O den později, v pátek 26. srpna od 19:30, se na stejném místě představí skupina Čechomor.

„Návštěvníky čeká mimořádný čtyřhodinový koncert s řadou hostů. Nechybí mezi nimi Garry Leonard (USA), Věra Martinová, Pavlína Jíšová s Adélou Lounkovou či Oldřich Veselý s E-Bandem,“ upozornila Remešová.

Čechomor vznikl na jaře roku 1988 původně jako volné sdružení muzikantů hrajících kramářské písně s názvem I.Českomoravská nezávislá hudební společnost. Na konci roku 1990 skupina vydala první album Dověcnosti obsahující řadu upravených lidových písní z Čech a Moravy.

V roce 1994 zvolil Čechomor přechod z čistě akustického pojetí do elektrické podoby. V té době nesla skupina název Českomoravská hudební společnost. V roce 1996 vyšla druhá deska Mezi horami.

Po vydání třetího alba byl název skupiny definitivně zkrácen na Čechomor. V létě 2000 vystupovala skupina na společném turné s Jaromírem Nohavicou a v lednu 2001 si Čechomor zahrál spolu s orchestrem Collegium českých filharmoniků, který aranžoval Jaz Coleman koncert v pražském Rudolfinu.

Jaz Coleman se také producentsky podílel na albu Proměny a spolu s Jaromírem Nohavicou, Karlem Plíhalem a členy Čechomoru si zahrál ve filmu Rok ďábla.

V roce 2005 vyšla deska Co se stalo nového a rok poté album a DVD Stalo sa živě. Andělem oceněná nahrávka roku 2007 nese název Sváteční Čechomor.

Bližší informace o obou akcích a předprodeji vstupenek lze najít na „http://www.vichr.cz“>www.vichr.cz

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x