Barum Czech rally Zlín bude hlídat téměř 500 policistů

ZLÍN - Na 41. ročníku Barum Czech rally Zlín bude zasahovat přes 400 státních policistů a 70 městských strážníků. Budeme dohlížet hlavně na bezpečnost a plynulost dopravy, sdělil ve čtvrtek agentuře Mediafax Josef Havela ze zlínské policie.

Na úvod se pojede divácky atraktivní večerní „erzeta“ v ulicích Zlína, na kterou vyrazí první vůz v pátek ve 21.15. „Na programu budou tři okruhy v ulicích města a bývalého Baťova areálu včetně oblíbené průjezdu autobusovým nádražím,“ poznamenal tiskový mluvčí soutěže Roman Ordelt.

Závody ukončí slavnostní vyhlášení výsledků v neděli po 15. hodině před zlínským Velkým kinem.

Na závody je už tradičně dobře připravena i policie. „Už od čtvrtka budeme střežit okolí rychlostních zkoušek a veřejný pořádek. Již od středy měří dopravní policisté rychlost na Napajedelsku, kde se jezdci seznamují se závodní tratí,“ informoval Havela.

Podle něj nebude ani letos chybět v terénu policejní vrtulník.

Policie upozorňuje řidiče na úplnou uzavírku silnic již během noci na pátek. „Ve čtvrtek od 22.45 do pátku 1.30 budou uzavřeny ulice Gahurova, Vodní, Trávník, Výletní, Benešovo nábřeží, Zaramí, Bartošova, J. A. Bati, Dvacátá, Desátá, Vavrečkova,“ vyjmenoval Havela

V pátek budou zmíněné ulice i s prostory kolem autobusového nádraží uzavřené od 18.30 do 23.30.

Městská policie Zlín vyzývá diváky, aby dbali na svou bezpečnost. „Při minulých ročnících jsme zaznamenali případy, kdy lidé za účelem lepšího výhledu šplhali po okolních budovách. Střechy přitom nejsou konstruované pro zatížení stojícími osobami. Odvážlivci tak vystavili nebezpečí nejen sebe, ale i spoluobčany stojící v okolí,“ řekla Mediafaxu Šárka Škubalová z Městské policie Zlín.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x