Policisté hlídají rychlost při tréninkových jízdách na Barum Czech rally Zlín

ZLÍN - Tréninkové jízdy závodníků Barum Czech rally Zlín zaměstnávají v pátek dopoledne zlínské policisty. Zatím jsme nezaznamenali výraznější problémy, nejkomplikovanější očekáváme dnešní odpoledne a večer, řekla Mediafaxu zlínská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Už 41. ročník Barum Czech rally Zlín začne v pátek večer divácky atraktivní „erzetou“ v ulicích Zlína, na kterou první vůz vyrazí ve 21.15. Závodníci už ale absolvují tréninkové jízdy od noci ze čtvrtka na pátek. „Policisté na tréninkových jízdách byli a žádné větší komplikace nezaznamenali. Problémem je dodržování rychlosti při tréninkových jízdách. Určitě jsme naměřili zvýšené rychlosti, ale jestli jsme někoho pokutovali a v kolika případech, o tom zatím nemám informace,“ uvedla Bartíková.

Podle ní nastanou největší komplikace s úvodní rychlostní zkouškou. „Polovina města bude nedostupná a neprůjezdná, ale lidé už jsou na to zvyklí a vesměs všichni se jdou podívat,“ sdělila mluvčí.Závody každoročně navštíví statisíce diváků, které letos uvidí přes stovku týmů z 22 zemí.

Diváci mohou vidět jezdce i při rychlostních zkouškách na Trojáku, Pindule, Bunči, v Kudlovicích nebo Halenkovicích.

Jak již dříve informovala agentura Mediafax, na 41. ročníku Barum Czech rally Zlín bude zasahovat přes 400 státních policistů a 70 městských strážníků.

Už ve čtvrtek od 22.45 do pátku 1.30 byly uzavřeny ulice Gahurova, Vodní, Trávník, Výletní, Benešovo nábřeží, Zaramí, Bartošova, J. A. Bati, Dvacátá, Desátá, Vavrečkova. V pátek budou zmíněné ulice i s prostory kolem autobusového nádraží uzavřené od 18.30 do 23.30.

Policie upozorňuje řidiče, aby dbali na bezpečnost. Podle Bartíkové se při závodech nevyskytují často vážné dopravní nehody, přesto před čtyřmi lety zemřel na následky havárie při rychlostní zkoušce český jezdec Luděk Kocman.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x