Buchlovské hudební léto 2011 uzavře koncert písničkáře Tomáše Kluse

BUCHLOVICE - Zpěvák a textař Tomáš Klus uzavře svým vystoupením v pátek 2.září letošní v pořadí 13. ročník Buchlovského hudebního léta. Začátek koncertu je v areálu zámeckého amfiteátru ve 20.00 hodin, uvedla Michaela Remešová z pořádající agentury Vichr Production.

Tomáš Klus je český zpěvák, textař a bývalý moderní pětibojař – držitel zlaté medaile z dorosteneckého mistrovství Evropy, který se stal objevem české hudební scény roku 2008.

Mladý písničkář na sebe výrazněji upozornil v lednu 2007, kdy zvítězil v soutěži CzechTalent Zlín. Student herectví pražské DAMU vyniká především jako autor chytlavých melodií a osobitý interpret svých písní. Za své hudební vzory udává Jaromíra Nohavicu nebo valašsko-meziříčskou kapelu Mňága & Žďorp.

Debutovou desku s názvem Cesta do záhu(d)by vydal na konci února 2008. Její předzvěstí byl úspěšný pilotní singl s názvem Do Nebe. Příznivého ohlasu dosáhl i druhý song Pocity.

V témže roce natočil hudbu k filmu Anglické jahody. K soundtracku přispěl třemi písněmi – Malčik, Chybíš mi a Navěky. Na posledně jmenované spolupracoval s Anetou Langerovou a Markem Ztraceným.

V roce 2008 ještě stihl vystoupit jako host na narozeninových koncertech Hany Hegerové. Úspěšný rok zakončil jako předskokan na Chinaski Space Tour.

Druhé album Hlavní uzávěr splínu vyslal do světa v roce 2009. Zároveň vydal i svůj první zpěvník nazvaný Já písničkář.

Bližší informace k předprodeji vstupenek lze najít na http://www.vichr.cz.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x