Sčítače provozu zjistily, že o cyklostezky ve Zlínském kraji je obrovský zájem

ZLÍN - Provoz na páteřních cyklostezkách ve Zlínském kraji, cyklostezce Bečva a cyklostezce Baťův kanál, je čím dál větší. Jak agentuře Mediafax uvedl Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy, zjistilo se to prostřednictvím sčítačů provozu.

Na cyklostezce podél Baťova kanálu je automatický sčítač provozu umístěn v Napajedlích. V minulém roce, kdy byl na cyklostezce provoz zahájen, ji navštívilo 70 tisíc lidí. Za prvních osm měsíců tohoto roku počet uživatelů cyklostezky dosáhl 85 tisíc.

„V letních měsících tudy denně projede průměrně tisíc lidí, v pěkných svátečních dnech to je kolem 2,5 tisíce lidí. Řada z nich využívá i možnost svézt se po proudu na kole a vrátit se i s kolem na lodi, která je k tomu uzpůsobena,“ řekl Jiří Durďák ze Sdružení obcí pro rozvoj Baťova kanálu.

Obrovský zájem je i o cyklostezku Bečva. Její úsek z Velkých Karlovic do Vsetína byl otevřen v červnu tohoto roku. Sčítač provozu je ve Velkých Karlovicích i ve Vsetíně. Ukázalo se, že za tři měsíce provozu bylo na okraji Vsetína napočítáno 91 tisíc uživatelů, ve Velkých Karlovicích pak 56 tisíc uživatelů cyklostezky. Trasa vedená údolím Vsetínské Bečvy je velmi oblíbená směrem do Vsetína. Řada cykloturistů využívá vlakové či autobusové dopravy k cestě do Velkých Karlovic a pak jedou po proudu řeky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x