Před otrokovickým nádražím bude moci zaparkovat více aut

OTROKOVICE - Několik změn čeká v nejbližší době řidiče, kteří parkují před otrokovickým nádražím. Agentuře Mediafax to v pátek sdělila mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková.

Přibude více parkovacích míst s časově omezeným stáním i zrušení části vyhrazených míst pro vozidla taxi a jejich uvolnění pro veřejnost. Změny začnou platit od 1. října.

„Přesto, že rekonstrukcí přednádražního prostoru vzniklo v tomto místě celkem 82 parkovacích míst, stále dochází k plné obsazenosti parkoviště. To působí problémy především lidem, kteří vezou na nádraží své blízké, a potřebují zaparkovat co nejblíže a pouze na krátkou dobu,“ podotkla Krupková.

Proto se otrokovická radnice rozhodla zřídit časově omezené stání na jedné části parkoviště s podélným stáním na ulici J. Jabůrkové. „Abychom umožnili krátkodobé zastavení a stání před vlakovým nádražím, co nejblíže nádražní budově, zřídíme v první polovině parkoviště místa pro stání s parkovacím kotoučem,“ upřesnil starosta města Otrokovice Jaroslav Budek (ČSSD) s tím, že úsek o délce 120 metrů bude rozdělen na dvě části. Stání na tomto parkovišti bude možné po dobu 30 minut.

Další tři místa pro volné stání vzniknou zrušením části parkování pro vozidla taxi. „Poptávka po této službě není v Otrokovicích tak velká, proto jsme se rozhodli ponechat raději prostor veřejnosti. Pro taxi zůstanou vyhrazena dvě parkovací místa,“ sdělil Budek.

Na změnu dopravního značení si budou lidé muset zvyknout také u polikliniky podél dětského pavilonu. Na levé straně jednosměrné komunikace bude od pátku 23. září umístěna značka zákaz zastavení. „Po pravé straně, tedy po směru jízdy v této ulici, jsme již dříve vymezili místa pro stání na parkovací kotouč i pro vozidla záchranné služby. V poslední době se ale začaly množit případy, kdy lidé stojí po levé straně. Tím mnohdy blokují celou ulici. Nebezpečí vzniká především tehdy, když k pavilonu nemůže přijet vůz sanity, nebo je zde naopak blokován,“ dodal Budek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x