Mezi Vsetínem a Velkými Karlovicemi mohou lidé jet vlakem za korunu

VELKÉ KARLOVICE - Celkem jednu korunu bude mimořádně v sobotu stát zpáteční jízdenka na vlak na trase mezi Vsetínem a Velkými Karlovicemi. Agentuře Mediafax to řekla mluvčí Českých drah Kateřina Šubová.

České dráhy chtějí akcí zpopularizovat cestování vlakem.

„Akční nabídkou chceme ukázat výhody vlakového spojení těchto měst. Nabízíme zde přímá spojení modernizovanými vozy v hodinových až dvouhodinových intervalech. Pohodlně lze přepravovat i kola a objemnější zavazadla. Jízdní doba vlaku z Velkých Karlovic do Vsetína je 49 minut a navíc lze ve Vsetíně přestoupit na dálkové spoje do hlavního města,“ upřesnil ředitel Krajského centra osobní dopravy Českých drah ve Zlíně Ludvík Urban.

Cestovat na zpáteční jízdenku za jednu korunu mohou zájemci kdykoliv v sobotu 17. září kterýmkoliv spojem mezi Vsetínem a Velkými Karlovicemi a opačně. Stačí si v tento den u pokladních přepážek Českých drah ve Vsetíně, Hovězí, Halenkově a Velkých Karlovicích zakoupit zpáteční jízdní doklad. Každý, kdo nastoupí do vlaku mezi těmito stanicemi, má možnost koupit si akční jízdenku přímo u průvodčího. Zpáteční jízdenku za jednu korunu lze využít až do půlnoci následujícího dne, tedy do neděle 18. září.

Stejnou nabídku pak mohou lidé využít ještě ve čtvrtek 22. září, tentokrát na trase mezi Kroměříží a Bystřicí pod Hostýnem. Platnost akční zpáteční jízdenky je do půlnoci 23. září. Z Bystřice pod Hostýnem do Kroměříže je přímé spojení každou hodinu, přičemž doba jízdy nepřesáhne 37 minut, z Hulína do Kroměříže pak jezdí spoje co půl hodiny a vlak jede osm minut.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x