Zlínská MHD bude v sobotu bez elektrického proudu

ZLÍN - Bez elektrického napájení zůstane v sobotu trolejové vedení v centru Zlína. Dopravní společnost Zlín - Otrokovice nasadí na linky autobusy nebo trolejbusy s dieselagregátem, trolejbusy navíc nebudou zastavovat na zastávce Poliklinika, agentuře Mediafax to za společnost řekl v pátek Vojtěch Cekota.

V sobotu od sedmi do 17 hodin se budou instalovat portály světelné signalizace u nové křižovatky Antonínova. Doprava bude vedena vždy jen v jednom jízdním pruhu pro každý směr jízdy, přičemž se vystřídá levá i pravá strana vozovky. Pro bezpečnou instalaci bude vypnuto napájení trolejí.

„Výluka napájení se dotkne celého středu města a budou ovlivněny všechny trolejbusové linky. Nasadíme proto na linky jen hybridní trolejbusy s pomocným dieselagregátem nebo autobusy,“ uvedl hlavní dispečer Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice Josef Polách. Cestujících se výpadek napájení nedotkne, spoje budou jezdit podle víkendových jízdních řádů.

V době prací na křižovatce Antonínova od sedmi do 12 hodin bude zrušena zastávka trolejbusů Poliklinika ve směru do centra Zlína. V čase od 13 do 17 hodin bude zrušena zastávka Poliklinika na opačné straně, tedy ve směru jízdy do Otrokovic. Nejbližší provozované zastávky budou Zahradnická a Náměstí Práce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x