Na lávce přes Dřevnici ve Zlíně hrozilo lidem nebezpečí, radnice ji nechala ihned opravit

ZLÍN - Naprosto havarijní stav lávky pro pěší přes řeku Dřevnici ve Zlíně odhalili při středeční obchůzce zlínští strážníci, lávku okamžitě uzavřeli a radnice ji nechala ve čtvrtek opravit. Informoval o tom mluvčí zlínského magistrátu Zdeněk Dvořák.

Jednalo se o lávku v blízkosti pizzerie na Benešově nábřeží. „Lávku jsme po následné podrobnější kontrole uzavřeli, protože chodcům skutečně hrozilo nebezpečí,“ uvedla mluvčí strážníků Šárka Škubalová. Pracovníci Technických služeb zde ve čtvrtek vyměnili několik dřevěných prken, u kterých hrozil jejich posun nebo vypadnutí.

„Okamžitě jsme informovali Technické služby a zajistili nápravu. Lávka je tak nyní opět zpřístupněná veřejnosti,“ sdělil náměstek primátora Ondřej Běták (TOP 09/STAN), do jehož kompetencí patří i městská policie.

Strážníci provedli kontrolu i dalších lávek pro pěší na Benešově nábřeží. Nevyhovující podlahu nalezli také u přechodu řeky, který se nachází nejblíže ke Krajské nemocnici T. Bati ve směru z centra Zlína. „Není sice ve stavu, který by ohrožoval zdraví, přesto preventivně necháme v nejbližší době opravit podlahu i na této lávce,“ dodal Běták.

Opravy se dočká také lávka pro pěší přes řeku Dřevnici, která spojuje Bartošovu čtvrť a nemocnicí. V tomto případě půjde o dlouhodobě plánovanou kompletní rekonstrukci za 2,1 milionu korun. Práce začnou v nejbližších dnech, investorem je město Zlín.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x