Ve Valašském Meziříčí ušetří za svoz komunálního odpadu větší počet obyvatel

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ  - Valašskomeziříčská radnice se rozhodla rozšířit režim osvobození a úlev od poplatků za svoz komunálního odpadu. Oznámila to Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

Nová vyhláška o místním poplatku za komunální odpad začne platit od 1. ledna. Její součástí je také prodloužení lhůty pro předložení dokladů, které jsou nutné pro uznání osvobození či úlev.

„Od poplatku budou nově osvobozeni také lidé pobývající v domovech pro seniory, poplatníci umístění v dětských domovech, výchovných ústavech mládeže, kojeneckých ústavech a v zařízeních vyžadující okamžitou pomoc,“ upřesnil vedoucí finančního odboru městského úřadu Zdeněk Studeník.

Podmínkou je, že se lidé se musejí zdržovat mimo adresu svého trvalého pobytu více než 300 dnů v příslušném kalendářním roce.

Důležitá změna nastala v posunutí lhůty, do které je poplatník povinen správci poplatku prokázat, že podmínky pro osvobození anebo úlevy z poplatku trvají, a to až do 31. května příslušného kalendářního roku. Jinak nárok na osvobození či úlevu zaniká. „V dosavadní vyhlášce je lhůta pouze do 31. března,“ vysvětlil změnu vedoucí finančního odboru.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x