Uherské Hradiště hledá Dům či Stavbu roku 2011, přihlášky radnice přijímá do 30.března

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Ocenění za kvalitu architektury pod názvem Dům či Stavba roku za rok 2011 vyhlásila uherskohradišťská radnice. Město uděluje pravidelně tuto cenu od roku 1992, uvedl mluvčí uherskohradišťské radnice Jan Pášma s tím, že přihlášky objektů do soutěže je možné podat do 30. března.

Bronzovou tabulkou je ve městě označeno již 21 objektů: 17 zdařilých architektonických děl a 4 výjimečné stavební počiny.

Podněty by měly směřovat k výběru architektonického díla nebo stavebního počinu, který nejvíce  obohatil naše město v uplynulém roce 2011, který je stavbou hodnotnou, zajímavou  a nepřehlédnutelnou. Víme, že takové stavby v uplynulém roce vznikly a že si nominaci na ocenění určitě zaslouží,“ uvedl vedoucí Odboru architektury, plánování a rozvoje Městského úřadu Uherské Hradiště Aleš Holý.

V  loňském roce město udělilo ocenění Dům roku 2010 Hotelu Mlýnská. Výjimečné dílo vzniklo zásluhou společnosti Stavby Holding, která provedla rozsáhlou demoliční přestavbu zchátralých domů v Mlýnské ulici.
Autor se brilantně vypořádal s prostorovými a urbanistickými problémy. Společně s investorem pak zrušili jedno hradišťské tabu o nemožnosti umísťovat parkování do podzemí a velmi přesvědčivě prokázali, že to prostě jde,“ ocenil stavbu místostarosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha (ODS).

Čestné ocenění Stavba roku 2010 město udělilo rozsáhlému souboru staveb, technicky, technologicky a ekonomicky nejnáročnější stavbě v novodobé historii města – uherskohradišťskému akvaparku.
Investorem stavby bylo město Uherské Hradiště. Na projektu spolupracovalo se sdružením firem Centroprojekt Zlín a GG Archico Uherské Hradiště. Generálním dodavatelem stavby byla společnost Unistav.
Sekretářem soutěže je odbor architektury, plánování a rozvoje, kde jsou k dispozici podmínky soutěže i přihlašovací panel.

Vyzýváme projektanty, investory a dodavatele staveb dokončených, neboli zkolaudovaných v roce 2011, aby tyto nejpozději do 30. března 2012 přihlásili. Veřejnost pak prosíme o podněty a tipy na architektonicky zajímavé stavby a třeba i drobné jako jsou rodinné domky, eventuelně na jiné významnější stavební počiny, které by neměly naší pozornosti uniknout,“ upřesnil Holý.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x