SJÍZDNOST SILNIC: Ve Zlínském kraji hrozí ledovka

ZLÍN - Silnice ve Zlínském kraji jsou v pondělí většinou sjízdné s opatrností, silničáři ale varují před ledovkou.

Na Vsetínsku, Valašskomeziříčsku, v Beskydech, na Hornolidečsku i Brumovsku jsou silnice většinou mokré po chemickém ošetření a sjízdné se zvýšenou opatrností. Od středních poloh je ujetá nesouvislá vrstva sněhu do pěti centimetrů a místy se objevují zmrazky. V horských oblastech je pak ujetá vrstva sněhu do 15 centimetrů a dalších 10 centimetrů tvoří rozbředlý sníh. Místy jsou i vyjeté ledové koleje. Dohlednost občas komplikují mlhy a v horských oblastech pak sněžení. Je oblačno a teploty jsou od minus tří do minus dvou stupňů Celsia.

Na Kroměřížsku jsou cesty většinou holé, vlhké a sjízdné s opatrností. Je mlhavo a cestáři varují před možností namrzání cest. Obloha je zatažená a teploměr ukazuje od minus tří do minus jednoho stupně Celsia.

Na Zlínsku jsou vozovky mokré po chemickém ošetření a sjízdné se zvýšenou opatrností. Je skoro jasno s teplotami od minus dvou do nula stupňů Celsia.

Na Uherskohradišťsku jsou komunikace holé, vlhké a sjízdné s opatrností. Místy se objevuje mlha. Je zataženo a teploty jsou od minus tří do minus jednoho stupně Celsia.

--> --> --> --> -->