Stavba roku Zlínského kraje už podesáté. Stavbaři na východě Moravy se činí

Hotel Alexandria v Luhačovicích, Kongresové centrum ve Zlíně, Bytový dům v Otrokovicích, anebo Přístupová lávka k dopravnímu terminálu v Uherském Brodě. Jenom krátký a neúplný výčet povedených stavbařských podpisů na zkrášlené tváři Zlínského kraje. Tato díla ocenili mimo jiné odborníci za rok 2010 v 9. ročníku soutěže Stavba roku Zlínského kraje.

Teď soutěž vstupuje do jubilejního 10. ročníku. Nyní mohou stavbaři přihlašovat svá dokončená díla za rok 2011. Kategorií je celkem sedm, v loňském dílu se experti neshodli na tom, že udělí nejhodnotnější ocenění, tedy Grand Prix architekta Pavla Nováka. O to zajímavější bude sledovat, zda se této nejvyšší pocty dostane některé ze staveb letos.

„Myslím, že jsme i díky evropským dotacím prožívali rok 2011 v plném pracovním chvatu a s vysokým nasazením,“ ohlíží se stavbyvedoucí jedné ze středně velkých stavebních firem Petr Polák. Jeho společnost realizovala větší i menší projekty, stavěla školky, cyklostezky, autobusové zastávky, ale na východě kraje v Rožnově pod Radhoštěm rekonstruovala i kongresový sál v jednom z hotelů.

Cenu hejtmana Zlínského kraje si loni odnášeli stavbaři za kompletní dostavbu a rekonstrukci hotelu Alexandria v Luhačovicích. Jeho služeb s inovovanou tváří využilo během roku kolem 5000 návštěvníků.

Stavbaři Zlínského kraje přitom patří k nejpilnějším. A nejde jen o vlastní pracovní nasazení. Svědčí o tom i  fakt, že v posledních třech letech byl Zlínský kraj v rámci celé republiky vždy první. Jen vloni se do soutěže zapojilo v kraji 61 projektů.
Kolik jich bude letos budou vědět organizátoři k 15. březnu, kdy končí uzávěrky. Odbornou porotu tvoří zástupci krajské organizace Svazu podnikatelů ve stavebnictví, České komory autorizovaných inženýrů  a techniků, České komory architektů a Zlínského kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x