Vsetínská radnice přidělovala městské byty

VSETÍN - Vsetínská radnice nabídla celkem 14 uvolněných městských bytů novým žadatelům z bytového pořadníku. Sdělila mluvčí vsetínské radnice Jana Čadová.

V lednu a únoru se v lokalitě Poschla uvolnilo devět bytů na základě exekutorských zápisů a čtyři byty na základě rozsudků soudu vydaných v minulém roce. V Jiráskově ulici se pak uvolnil jeden byt. Na Poschle se jedná o devět bytů velikosti 2+kk a čtyři byty o velikosti 1+kk a v Jiráskově ulici jde o jeden třípokojový byt.

Bytová komise při svém rozhodování zohlednila zařazení žadatelů v bytovém pořadníku. Město je obešle doručenkami. Lidé se pak musejí do pěti dnů vyjádřit, zda byty přijmou či nikoliv. V případě přijetí městských bytů se všemi žadateli uzavřeme nové nájemní smlouvy s exekutorským zápisem na dobu šesti měsíců v souladu s platnými pravidly,“ uvedla Květoslava Othová (KDU-ČSL), I. místostarostka města. Jestliže žadatelé přijaté byty odmítnou, může město takové žadatele z pořadníku vyřadit.

V bytovém pořadníku na I. pololetí letošního roku je zařazeno 132 žadatelů. O domy zvláštního určení má zájem 64 lidí v souvislosti s bytem 1+kk a 68 s bytem 2+kk. Město Vsetín má k dispozici 580 nájemních bytů, z toho je 194 bytů v domech zvláštního určení, které jsou určeny pro seniory.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x