Valašskomeziříčská knihovna vyhlásila amnestii

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašskomeziříčská knihovna se rozhodla v rámci kampaně Měsíc březen - Měsíc čtenářů vyhlásit čtenářskou amnestii. Iinformovala Vendula Králová z valašskomeziříčské radnice.

V rámci kampaně ale knihovna připravila také registraci nových čtenářů zdarma, vyhlášení Čtenáře roku 2011, představení a zahájení půjčování čteček e-knih či Noc s Andersenem.

Čtenářská amnestie i bezplatná registrace nových čtenářů bude možná do soboty. Amnestie spočívá v tom, že hříšníkům promineme poplatky za upomínky,“ upřesnila zástupkyně ředitelky knihovny Pavla Holmanová. Hlavním cílem amnestie, jež bývá vyhlašována minimálně jednou ročně, je zajištění návratnosti knih, které čtenářům leží i několik měsíců doma a už se obávají je vrátit. „Vrácený titul má pro nás vyšší hodnotu než uhrazení pár desítek korun,“ vysvětlila zástupkyně ředitelky.

Ve slavnostním duchu se ponese úterní večer, kdy bude vyhlášen Čtenář roku. Druhý ročník akce startuje v 18 hodin. „Letos vybereme toho, který knihovnu v roce 2011 navštěvoval pravidelně a který je současně mezi třemi tisíci registrovanými čtenáři tím nejstarším,“ prozradila Holmanová. Předtím však pracovníci knihovny představí novinku, a to čtečku e-knih. „Lidé se s ní během večera seznámí, zjistí, jak vypadá a funguje,“ dodala zástupkyně ředitelky.

Poslední březnová akce bude určena speciálně dětem. „Jubilejní desátá Noc s Andersenem se letos vrací k tématu prvního ročníku. Pro děti ve věku od šesti do devíti let připravíme 30. března kouzelnickou školu Harryho Pottera,“ konstatovala Holmanová. Přihlášky na Noc s Andersenem přijímají pracovníci na dětských odděleních od 9. března.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x