V Otrokovicích přibude dalších šest dřevěných soch

OTROKOVICE - Otrokovická radnice hodlá i v letošním roce pokračovat v započaté tradici, kdy na různých místech města instaluje dřevěné plastiky. Řekla mluvčí otrokovické radnice Lenka Krupková, letos by k současným sedmi sochám mělo přibýt dalších šest.

O umístění skulptur rozhodnou sami zhotovitelé po domluvě s vedením radnice. „Zvažujeme jejich umístění v Kvítkovicích v parčíku na Návsi, kam by určitě pěkně zapadly. Vhodný prostor by se našel také na sídlišti Trávníky. Definitivní rozhodnutí však zatím nepadlo. Rozhodně se budeme snažit o to, aby pozice odpovídala představě řezbářů i charakteru místa,“ nastínil otrokovický starosta Jaroslav Budek (ČSSD).

Novinkou v letošním roce bude možnost sledování dokončení děl při řezbářském sympoziu, které se uskuteční v rámci Otrokovických letních slavností, nové kulturní akce města plánované na konec července.

Budeme kupovat šest vyzrálých dubových kmenů, které je nutné pořídit ještě v období vegetačního klidu. Na materiál potřebný pro výrobu děl počítáme s částkou 49 tisíc korun. Ta zahrnuje nejen dřevo, ale také nátěrové materiály či konzoly na uchycení,“ podotkl Budek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x