Na zlínské univerzitě začalo fungovat nové kontaktní místo, suplující úřad práce

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně v pondělí otevřela nové kontaktní místo nazvané Job centrum, které pomůže absolventům školy najít práci. Řekl rektor univerzity Petr Sáha.

Služeb Job centra budou moci využít absolventi školy i její posluchači. „Naším cílem je maximalizovat úspěšnost čerstvých absolventů na trhu práce. Loni jsme evidovali 370 absolventů, kteří si nenašli práci a naopak 3600 absolventů se na trhu práce uplatnilo. To znamená, že devět procent absolventů zaměstnání nenašlo a s tím se nechceme smířit,“ podotkl Sáha.

Pracovnice Job centra nabídne zájemcům pomoc nejen doporučením konkrétních pracovních míst, ale nabídne jim i možnost rozvoje osobností, zlepšení schopností komunikace s potenciálními zaměstnavateli a podobně. Podpoří zájemce také při zahájení vlastních podnikatelských aktivit. „Projekt podporuje ministerstvo školství a náklady včetně mzdy odborné pracovnice budou pro letošní rok do jednoho milionu korun,“ doplnil Sáha.

Job centrum je originálním projektem zlínské univerzity. „Problém s uplatněním absolventů mají i jiné školy a každá se k tomu staví jinak. Někde jsou třeba různá poradenská centra, ale podobné Job centrum, které vlastně nahrazuje malý úřad práce, máme zřejmě jako jediní v České republice,“ dodal Sáha.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x